Fodervärd

Då och då sätter vi ut extra lovande valpar hos fodervärdar. Det kan dels vara valpar uppfödda av oss, men även valpar som vi importerat från andra länder för att bredda avelsbasen. 

Som fodervärd får man hunden gratis, men äger den i stort sett precis som vid köp. Undantaget är att uppfödaren har rätt att hälsotesta hunden, ta med den på utställning eller prov (om ni inte vill göra det själva) samt att uppfödaren har rätt att ta 2 kullar med valpar på tik eller 6 kullar med valpar på hane. Efter 5 år eller efter de avtalade kullarna så övergår ägandet helt och hållet till fodervärden. Man äger alltså hunden under hela dess livstid, inte bara för en period. Avtal enligt Svenska kennelklubben. 

Det kan ibland även finnas möjlighet till att köpa en hund där uppfödaren har bibehållen avelsrätt. Det innebär att man betalar halva priset för en hund och uppfödaren har då rätt till 1 kull med valpar på tik eller 3 kullar med valpar på hane.

För att passa som fodervärd bör man helst bo inom 1 timme ifrån oss samt ha lätt för att samarbeta. Vi ser gärna att man har hundvana sedan tidigare och det är alltid roligt om man som fodervärd är intresserad av att träna och tävla med hunden.

Är du intresserad av att bli fodervärd, så är du välkommen att lämna en intresseanmälan till oss.